nedelja, 25. oktober 2009

uspešen teden za naju, 23.10.2009 (zgleda, da je najina srečna številka res 23, ker se vse pomembne in odločilne stvari zgodijo na 23. Prihod v Avstralijo 23.8. in zdaj pomembne novice 23.10., bova mogla začet loto ali kaj podobnegašpilat:)

Včeraj sva dala na blog po večini samo slikice, napisala pa nisva skoraj nič. Kot prvo morava vsem sporočiti zelo dobre novice, ki sva jih prejela v petek. Janezu so v službi povedali, da ga bodo sponzorirali za delovno vizo (kar pomeni, da lahko štiri leta osta neva tu na to vizo, po dveh letih pa lahko zaprosiva za stalno vizo). Zdaj se je vse začelo odvijati vse tako, kot sva si po tihem želela in upala, da se bo, ker sva izbrala najlažji način, da prideva na to toplejšo stran naše Zemlje. Danes začnejo pri Janezu v službi z vso dokumentacijo tako, da bi v roku enege meseca mogla prejeti potrebne dokumente. Za zelo lep začetek vikenda pa sem tudi jaz prejela v šoli zelo veselo novico. V sredo sem pisala velik test, ki odloči moje nadaljevanje v šoli angleščine. Potrebovala sem 80%, da napredujem v višjo stopnjo in uspelo mi je!!jej... Danes začnem v drugem razredu, z novimi sošolci in novim predavateljem...upam, da ne bo prehudo in, da se bom še veliko naučila,...
Drugače pa sva prejšnji teden spoznala še drugo Janezovo sestrično Jody (Nikkino sestro), ki je pripotovala iz NSW-sa na enotedenski dopust.. V petek smo skupaj malo proslavili najin uspeh, pri Stevu in Merrell doma, Jody pa je nabavila nek zelo dober hruškovec..njami... v soboto sva šla še malo na plažo, kak je najina navada, včeraj pa na festival Global Grooves, katere slikce so prikazane spodaj na včerajšnji objavi..

Danes greva gledat še dve hiši in upava, da nama tudi to uspe in, da si počasi urediva in ustaliva življenje tu doli...

Hvala vsem, ki ste mislili na naju in nama z pozitivno energijo in pozitivnimi besedami malo pripomogli do najinega velikega uspeha ta teden...HVALA!!

To bo za enkrat vse,.. vse lepo pozdravljava in pošiljava nekaj sonca in toplote v vse bolj hladno Slovenijo..

malo slikic iz sprehoda po mestu...Mackay..




Posted by Picasa

malo nedeljskega igranja na igrišču..




Posted by Picasa
šola..

tu lahko kupiš alkohol samo v posebnih trgovinah,
na sliki je ena izmed njih...

lokalni pozdrav, welcome...

zamimiv motorist, z primerno obutvijo...

Posted by Picasa

malo slikic iz Mackay-a




Posted by Picasa
trgovine v Mackay-u..


privatna šola..


Posted by Picasa

vožnja po Mackay-u

vožnja po levi strani..


ulica kjer živiva pri Nikki in Gregu..

lepa hiša Nikki in Grega..

Posted by Picasa

vhod v Queens park, festival Global Grooves




Posted by Picasa

Brazilska skupina ...na festivalu




Posted by Picasa

predstavitev Brazilske skupine..




Posted by Picasa

mi2 na festivalu v Queen parku

malo tako...

...malo tako

in še malo tako....


Posted by Picasa