ponedeljek, 22. november 2010

COOKING MUD CRAB FOR FIRST TIME/najino prvo kuhanje raka

Včeraj naju je sosed prijetno presenetil z ponudbo sveže ulovjenih rakov,
ker je bil zelo dober ulov lokanih ribičev, sva jih dobila po zelo ugodni ceni $15
...
rakeci so bili zelo veliki in Janez nama je izbrav najlepšega
..
jaz sem imela nešteto problemov z tem rakom,
pojma nisem imela kako se naj spravim k kuhanju in pripravljanju te specialitete,
do sedaj sva jih jedla samo v gostilni
..
prijazen sosed nama je ponudil pomoč in demonstracijo z njegovimi rakeci
...
ker se je v tem času že kuhala govega juha na štedilniku,
sva se odločila imeti prestižno večerjo..kar pa je pomenilo, da je rakec čakal v najini hladilni torbi vse do večera
in bil velika atrakcija za najine kolege, najbolj za 4 letno punčko Luciano :)

ko pa nama je že začelo krulit po želodcu pa sva se spravila k tej veliki kuharki mojstrovini:
raka sva dala v vrečko in v zmrzovalnik za 15min in med tem časom zavrela vodo v velikem loncu + 2 pesti soli,
nato sva raka dala v vrelo vodo in kuhala pribljižno 15 min
...
in večerja je bila pripravljena..
njami njami
..raka sva obirala več kak pol ure in se na veliko mastila
:)
malo luštov za vse ljubitelje tovrstne hrane
:)

še nekaj slikic ..
raki v zmrzovalni torbi
Janezova izbira..


dokaz, da je moškega spola, ker se ženske rakovice ne smejo loviti

kuhar Janez


malo igranja z kuhanin rakecom, ker z živim se ni upal :)


priprava na njami njami večerjo

Posted by Picasa